‘Mannen hebben mannen nodig om man te zijn!’

Wanneer mannen in staat zijn om zich onderling te verbinden kunnen ze met hart en ziel leven en vanuit kracht en kwetsbaarheid gezonde relaties aangaan.

Van oorsprong zijn mannen jagers en beschermers, een rol die nu nog steeds doorklinkt in de opvoeding. Jongens en meisjes worden verschillend opgevoed en krijgen andere boodschappen te horen van hun ouders/verzorgers en omgeving. Dit is een natuurlijk en cultuurgebonden proces. Echter in situaties waarbij sprake is van stress en verlies, kunnen deze verschillen de communicatie tussen mannen en vrouwen in de weg staan.

Mannen ontwikkelen specifieke klachten en gaan vaak op een eigen manier met deze klachten om. Het is voor veel mannen niet vanzelfsprekend om woorden te geven aan hun binnenwereld. Ze gaan op een eigen manier om met gevoelens van angst, boosheid en onmacht. Op het moment dat mannen besluiten om hulp te vragen is het werkelijk nodig. Mijn begeleiding begint met herkenning en erkenning van de klachten die ergens ontstaan zijn in het levensverhaal. Dit persoonlijke verhaal gaat over de plek waar jij vandaan komt, dat wat je hebt meegemaakt en daar waar je nu bent. Het dient als belangrijke informatiebron.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

  • Je hebt last van stress, lichamelijke klachten of angsten. Je bent snel boos, je kunt je moeilijk concentreren en je merkt dat je soms een glas te veel drinkt. Dit alles kan je een gevoel van onmacht geven.
  • Je hebt het idee er helemaal alleen voor te staan en mist het gevoel van verbonden te zijn met anderen.
  • Je dreigt vast te lopen in je werk en wilt de oorzaak daarvan onderzoeken.
  • Je ervaart problemen in je relatie die zich steeds weer herhalen.
  • Je komt jezelf tegen in het vaderschap.
  • Je hebt te maken met een samengesteld gezin, een nieuwe partner en andermans kinderen waarbij het lastig is om je plek te vinden.
  • Je wordt geconfronteerd met verlies en je vindt het ingewikkeld om je leven weer op te pakken. Soms is dit verlies al jaren oud. Hierbij kun je denken aan verlies door overlijden, (echt)scheiding, werk of gezondheid.

Duur sessie; max. 1 uur en 15 minuten
Kosten; op aanvraag

 

© De Mannenboom